Några ord om sidans artiklar

Categories: Allmänt
Tags: No Tags
Comments: No Comments
Published on: 14/11/2012

Jag måste få göra min röst hörd lite grand.

Att skriva om musik i olika länder är en komplicerad uppgift, men jag måste alltid vara noga med att inte skriva något som jag inte är helt säker på eller har belägg för. Det gör att alla sidor inte har samma struktur. Ibland har jag bra källor för att skriva om instrument i ett land, men när det gäller ett annat kanske jag inte hittar någon pålitlig källa som behandlar just instrument. Då väljer jag att fokusera på stilar, genrer eller kanske estetiska värderingar istället.

Detta gör förstås att det inte finns information om allt som man potentiellt kan skriva om i varje musikartikel, och vad mindre (om musik) omskrivna länder beträffar kan det innebära att områden som kan tyckas särskilt relevant (såsom vilka instrument som används) inte är “täckta”. Jag lämnar hellre ett sådant tomrum än att skriva något jag inte känner att jag kan vara säker på.

Vidare är det meningen att artiklarna ska vara lättsmälta och erbjuda en överblick snarare än en detaljerad analys à la C-uppsats. Det innebär att jag ibland lämnar ute fakta jag har tillgång till. Det är klart att det går att skriva tusentals och åter tusentals sidor om exempelvis svensk musik, men det är inte en sådan struktur med enorma skillnader i artikellängd som jag vill se på den här sidan.

Mitt mål är att alltid använda tillförlitliga källor. Engelska Wikipedias texter om musik i olika länder växlar mellan att vara oerhört bra och långt mycket mer innehållsrika än Världsmusik.se:s artiklar, till att vara baserade på högeligen otillförlitliga källor eller inga källor alls. Således vill jag erkänna att många av Wikipedias artiklar kan erbjuda en djupare inblick än vad Världsmusik.se kan, men samtidigt sticka ut hakan och påstå att Världsmusik.se i allmänhet är en långt mer seriös sida när det gäller ansvarsfull källanvändning.

Det var ett ovanligt tråkigt inlägg, inser jag. Men förhoppningsvis föreföll det i alla fall någorlunda informativt och på ett eller annat sätt meningsfullt. I övrigt har jag fått upp en kortare artikel som reder ut begreppet traditionell musik (såsom det används här på sidan).

No Comments - Leave a comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *Välkommen till Världsmusik.se!

Världsmusik.se är en sida om traditionell musik i världens alla länder med massor av musikklipp och musiktips!

Hitta fler spännande musikartiklar genom att välja världsdel på startsidan eller i huvudmenyn!

Welcome , today is Tuesday, 04/10/2022

Världsmusik.se använder cookies för att förbättra din upplevelse av sidan. Mer info

På den här sidan används cookies för att ge dig en så bra surfupplevelse som möjligt. Genom att fortsätta använda den här sidan utan att ändra dina cookie-inställningar, eller genom att klicka på "OK, stäng denna ruta!" nedan så accepterar du detta.

Stäng